21.03.2024 Avansert arbeidskurs endo – biokeramer og nye filsystemer

Velkommen til arbeidskurs til dere som vil lære det lille ekstra, både når det gjelder endodontiske materialer og maskinelle filer. Lær å håndtere biokeramiske materialer og om fordelene ved bruken av disse, og få en oppdatering på nye filsystemer.

12. mars 2024

Kurset er fullt

Sted: Tannhelsetjenestens kompetansesenter Rogaland,
Torgveien 21A, 2.etasje - Kurslokale Preikestolen
Tidspunkt: 21.03.2024 kl. 08.15–16.00, inkludert lunsj
Målgruppe: Tannleger
Kursavgift: kr 2 500, – inkluderer alle nødvendige tekniske hjelpemidler for å gjennomføre arbeidskurset
Kontakt: Elisabeth Samuelsen
Kurset gir godkjente etterutdanningstimer i NTF.

Lærepunkter

  • Hvordan kan selve rotfyllingsprosessen forenkles med bruk av biokeramisk sealer?
  • Hva med atypiske kasus? For eksempel:
    • Rotåpne tenner eller tenner med manglende step apikalt, hvordan forsegler man disse?
    • Resorpsjoner og perforasjoner? De kan repareres med biokeramiske materialer med godt resultat – dette vil bli demonstrert i mikroskop
  • Roterende filsystemer – hva er nytt? Siden nikkel-titaninstrumenter ble introdusert på markedet, har de revolusjonert endodontien. Nye legeringer har nå endret standarden igjen. Nye instrumentdesign og økt motstand mot brudd har forbedret irrigasjonen og revolusjonert utrensningsmulighetene.

Hands-on

  • Rotåpne modelltenner og tenner med perforasjoner skal fylles og forsegles med biokeramisk materiale. Alle nødvendige hjelpemidler vil være tilgjengelige, slik at du kan øve deg på å behandle avanserte kasus.
  • Utrensning av enkle og mer kompliserte kanaler i 3D-printede tenner med nyeste utstyr, filsystemer, materialer og teknikker.
  • Du kan få låne og prøve lupebriller av topp kvalitet som vil forenkle arbeidsprosedyren. Det vil også være et mikroskop tilgjengelig slik at man også kan teste dette.

Kursholder: Elisabeth Samuelsen

Elisabeth Samuelsen er utdannet tannlege ved Universitetet i Bergen 1989. Hun arbeidet 14 år som allmennpraktiserende tannlege før hun tok sin videreutdanning i endodonti ved Universitetet i Oslo fra 2003–2006.

Elisabeth har drevet sin egen privatpraksis i over 20 år, frem til utgangen av 2011. Siden 1. januar 2012 har hun arbeidet som endodontist på Kompetansesenteret – Stavanger Spesialisttannklinikk. I 2016–2018 hadde hun en 20% stilling som instruktørtannlege for videreutdanningskandidater i endodonti ved fakultetet i Oslo.

Hun har vært leder for fagnemnden i Rogaland Tannlegeforening og har et stort engasjement for hele odontologifagfeltet. Hun er også godkjent spesialist i endodonti i Storbritannia og arbeidet der i 2019–2020, da hun hadde delvis permisjon fra Kompetansesenteret. Fra 1.januar 2024 er hun også nestleder i norsk endodontiforening. Elisabeths arbeid på Kompetansesenteret består, i tillegg til pasient-behandling, av veiledning, kurs og opplæring