Avlyst - 26.11.2024 Hvordan forholde seg til pasienter på benmodulerende behandling?

Velkommen til kurs om benmodulerende behandling og kirurgiske inngrep ved Bente Brokstad Herlofson. Bente er professor og fagleder ved avdeling for oral kirurgi og oral medisin ved UiO. Hun er også overtannlege ved tann- og kjeveenheten i avdeling for øre-nese-hals ved Rikshospitalet.

26. november 2024

Sted: Tannhelsetjenestens kompetansesenter Rogaland,
Torgveien 21A, 2.etasje - Kurslokale Preikestolen
Tidspunkt: 26.11.2024 18.30-21.00
Målgruppe: Tannhelsepersonell
Foredragsholder: Bente Brokstad Herlofsen

Benmodulerende (antiresorptive) medikamenter (f.eks.bisfosfonater og denosumab) er en gruppe legemidler som brukes for å hemme nedbrytning av beinvev. Legemidlene brukes hovedsakelig til å forebygge eller til å behandle beinskjørhet (osteoporose). Det er også vanlig forekommende med antiresorptiva ved behandling av benmetastaserende kreft og myelomatose. Likeledes behandles postmenopausale kvinner som har hatt brystkreft med halvårlige doser med antiresorptiva for å redusere risiko for tilbakefall av sykdommen.

Det er flere preparat i bruk med forskjellige egenskaper og påvirkning på bein-og bløtvevsceller. Pasienter som gjennomgår medikamentell behandling med antiresorptiva har risiko for komplikasjoner som f.eks. osteonekrose. Det kan gjøre det utfordrende å behandle disse pasientene.

Professor Bente Brokstad Herlofson har forsket på temaet og går igjennom kunnskapen på området i sitt foredrag. Hun vil også gi kliniske råd å ta med seg i den kliniske hverdagen.