Sandnes tannklinikk ved Karin Aspmo tildelt årets Funkispris

Funkisprisen tildeles personer/institusjoner som har gjort seg bemerket med positive holdninger til FunkisHusets brukere og som på den måten har bidratt til å heve livskvaliteten for rusmiddelavhengige. Funkisprisen 2016 ble i dag tildelt Sandnes tannklinikk ved Karin Aspmo på FunkisHusets styremøte. Annelin Tangen delte ut prisen til tannpleier Karin Aspmo med overtannlege og Ingvild Dommersnes og Steinar Løgith Aase, representant for fylkestannlegen til stede.

17. juni 2016

Samarbeidet startet allerede i 2012 da Tannhelse Rogaland ved Sandnes tannklinikk tok kontakt med FunkisHuset i forbindelse med den internasjonale tannpleiedagen. Det var et ønske om å nå de «som trengte det mest» og som ikke nødvendigvis oppsøkte klinikken til tross for rettigheter til gratis tannbehandling som var målet. Tannpleier Karin Aspmo kom til FunkisHuset og møtte mange personer som gjorde inntrykk på henne.

Mange rusmiddelavhengige har store behov for tannbehandling og tannpleie. Karin ble tatt godt imot av brukerne på FunkisHuset. Det første møtet utviklet seg og tannpleier Karin har besøkt FunkisHuset månedlig nå i fire år. Det deles ut tannbørster, tannkrem, proteselim og sugetabletter mot munntørrhet, drøses rundt bordet om tannpleie og ernæring, men det viktigste av alt er å være i miljøet, snakke med brukerne og skape relasjoner slik at det blir enklere for brukerne å ta kontakt med tannhelsetjenesten.