Første besøk som 3-åring

Til deg som er 3 år og skal til tannklinikken for første gang.

22. februar 2024

Velkommen til tannklinikken

Alle barn som er 3 år, får innkalling til en tannklinikk. Første besøk er for at du skal bli kjent med tannklinikken. Vi skal telle tennene dine slik at du og de voksne vet hvor mange tenner dere skal pusse. De voksne vil også få høre om hvordan de kan ta best mulig vare på tennene dine, slik at de holder seg fine og friske.

På tannklinikken har vi en veldig fin stol. Den kan heise opp og ned, og legge seg litt ned slik at den nesten blir som en solstol. Noen syns også at den ligner en heisekran, eller kanskje synes noen at den ligner på en romskipstol. Over stolen har vi et lys som er nesten som en sol. Dette lyset bruker vi til å lyse inn i munnen slik at vi kan se på alle tennene dine.

Vi bruker et lite speil, nesten som et dukkespeil, og en tellepinne når vi teller tennene. Når vi er ferdige å telle tenner har vi en liten premie til de som har vist oss tennene sine.

Tannpleier viser speil og sonde til barn som holder et speil. Tannhelsesekretær holder barn som sitter i tannlegestolen i hånden.

Vi gleder oss til å se deg på tannklinikken.

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har spørsmål i forkant av timen.

Se også:

Podkast om barnets første møte med tannklinikken på YouTube

Podkast om barnets første møte med tannklinikken på Spotify