Tannhelse uten grenser

Tannlege Ingrid Gramstad fra Ålgård tannklinikk, Sandnes tannhelsedistrikt drar sammen med fem andre tannleger fra Norge til Etiopia for frivillig hjelpearbeid i regi av Tannhelse uten Grenser i sommer. De skal jobbe ved Universitetet i Addis Abeba i to uker. Her skal de behandle pasienter og holde foredrag for studentene.

04. juli 2017

Tannhelse uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som jobber for å fremme oral helse. Da Etiopia har vanskeligheter med å håndtere de alminneligste sykdommer er det forståelig at tannhelse ikke er en høy prioritet for verken barn eller voksne. Dette gjenspeiles i at det kun er 1 tannlege per 1,2 millioner individer. Til sammenligning er det i Norge ca. 1 tannlege per 600 individer. Det siste anslaget på antall registrerte tannleger i Etiopia var ca. 125 stykker i 2012 og 90 % av dem jobbet i hovedstaden. Behovet for orale helseprogrammer og behandling er derfor betydelig.

Tannhelse Rogaland har donert sitt gamle klinikktøy fra 40 tannklinikker til Tannhelse uten Grenser. Dette vil bli brukt av ansatte og studenter ved Universitetet i Addis Abeba, samt på sykehuset som ligger like ved Universitetet. Flere tannklinikker i Tannhelse Rogaland har også donert småutstyr. Dette vil komme godt med til det videre kliniske arbeidet i Addis Abeba.

Les mer om Tannhelse uten grenser.